Veilig en vertrouwd winkelen in onze ANWB winkels. Bekijk hier de Coronamaatregelen.

Fietstassen

Fietstassen voor op je fiets, handig!

Net boodschappen gedaan en hangen de tassen aan je stuur? Dat kan makkelijker en veiliger! Met een fietstas aan je bagagedrager verdeel je het gewicht en fiets je een stuk stabieler. Bij de ANWB vind je verschillende soorten fietstassen, zoals enkele en dubbele fietstassen voor achterop, maar ook stuur en zadel tassen.

Welke fietstas past bij jou?

In ons assortiment hebben we verschillende soorten fietstassen. Eén ding hebben ze allemaal gemeen, ze zijn waterdicht en hebben reflectie, zodat je spullen droog blijven en je nog beter zichtbaar bent als het buiten donker is. Als je opzoek bent naar een fietstas die gemakkelijk los maakt en meeneemt, is een enkele fietstas precies wat je zoekt. De enkele fietstassen hebben haken, waarmee je de fietstas aan de bagagedrager hangt. Vind je één fietstas te weinig, je kunt er natuurlijk ook 1 aan elke kant hangen! Voor de fietser die een vaste fietstas zoekt met veel bagageruimte, zijn de dubbele fietstassen ideaal. Deze fietstassen verdelen het gewicht evenredig over je bagagedrager en bevestig je met een riempje hieraan vast.

Zoek je een fietstas voor een e-bike?

De meeste fietstassen passen op je elektrische fiets, maar voor e-bikes met de accu onder de bagagedrager zijn er punten waar je op moet letten. Als jouw elektrische fiets dit heeft, moet je rekeninghouden met de ruimte tussen de accu en bagagedrager. Een enkele fietstas heeft meestal een haaksysteem, let in dit geval op de dikte van de ophanghaken. De haken moeten passen tussen de accu en bagagedrager. Voor dubbele fietstassen met haken is dit geen probleem, het kan alleen soms zo zijn dat de tas voor het slotje van de accu hangt.