Kies je filters

Vind een passende sneeuwketting

Noteer eerst je bandenmaat, deze is af te lezen aan de zijkant van je band.

Ga vervolgens naar de Pewag sneeuwketting configurator, om de juiste sneeuwketting te vinden die bij jouw auto past. Kun je de juiste maat niet vinden? Neem dan contact op met de leverancier, zij kunnen jou verder helpen met passende sneeuwkettingen op aanvraag.

Heeft jouw auto weinig ruimte in de wielkast, kies dan voor een loopvlakketting. Deze ketting wordt enkel op het loopvlak van de band bevestigd en is eenvoudig en snel te monteren.

Wil je meer lezen over de verschillende sneeuwkettingen? Bekijk onze sneeuwkettingen informatiepagina.

Scroll rechts en links om de configurator goed te kunnen gebruiken

Sneeuwkettingen

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Extra grip & veiligheid

Sneeuwkettingen bieden extra grip en veiligheid op sterk besneeuwde en beijzelde bergwegen waar zelfs winterbanden tekort schieten. Sneeuwkettingen zorgen voor meer grip op sneeuw en ijs dan zogenaamde 'sneeuwsokken' of banden die zijn ingespoten met bandenspray. Ze zijn bedoeld als hulpmiddel om op besneeuwde (berg-)wegen te kunnen rijden, met beperkte snelheid en voor een kort stuk. Ga je in het buitenland rijden in de sneeuw, neem dan passende sneeuwkettingen mee en zorg dat deze binnen handbereik liggen. Er zijn meerdere type sneeuwkettingen, zowel voor personenwagens als voor SUV’s, bestelbusjes, 4x4 en campers. Maak hier ook een goed onderscheid in bij het aanschaffen, de verkeerde kettingen kunnen jouw auto beschadigen. Bestel jouw Pewag sneeuwkettingen direct en gemakkelijk online bij de ANWB webshop.

Maten

Het is belangrijk dat sneeuwkettingen exact om jouw band passen en goed worden gemonteerd, anders zullen ze niet werken en de auto beschadigen. Gebruik daarom onze sneeuwkettingenconfigurator en vind een passende sneeuwketting in de juiste maat. Vind de juiste sneeuwketting door je bandenmaat (zichtbaar op de zijkant van de band) te noteren en deze in de zoekbalk in te voeren. Sneeuwkettingen worden altijd per set van 2 stuks verkocht. Bij een voorwiel aangedreven auto gaan de kettingen om de voorwielen, bij een achterwiel aangedreven auto moeten ze om de achterwielen worden gemonteerd.

Verplicht

De regels voor het gebruik van sneeuwkettingen verschillen per land. In sommige landen zijn sneeuwkettingen tijdens, en na sneeuwval, verplicht en is dit aangegeven met een verkeersbord. Dit bord is te herkennen aan een blauwe kleur met de afbeelding van een wiel met ketting erop. Het niet gebruiken van winterbanden, als dit wel verplicht is, heeft gevolgen voor de aansprakelijkheid bij verkeersongevallen. Ook is er de kans op een verkeersboete. Voor campers gelden dezelfde regels als voor personenauto's. Voor caravans bestaat er geen verplicht gebruik van winterbanden, maar het levert wel een betere wegligging op bij winterse omstandigheden.

Pewag

Wij verkopen sneeuwkettingen van Pewag, marktleider op het gebied van productie van kwaliteitskettingen volgens de meest moderne productiemethoden. Pewag staat garant voor een sneeuwketting van hoge kwaliteit, eenvoudige montage en een scherpe prijs. Daarom is Pewag een goede en veilige keuze. Dit kwaliteitsmerk bewijst eeuwenlang dat haar sneeuwkettingen presteren onder alle omstandigheden en tot de top van het segment behoren mbt veiligheid en gebruikersgemak.