Het is druk in onze webwinkel! De levertijd bedraagt 2-5 werkdagen | Bestellingen zijn ook af te halen in de winkel > Meer informatie

Fietsendragers voor e-Bikes

Fietsendragers voor elektrische fietsen

De e-bike stijgt aan populariteit in Nederland. Steeds meer mensen hebben een elektrische fiets en die wil je ook graag overal mee naar toe nemen. Dan is een fietsendrager speciaal voor e-bikes ideaal. Deze fietsendragers zijn steviger en kunnen meer gewicht dragen dan een normale fietsendrager. En dat is ook nodig, want elektrische fietsen zijn ook wat zwaarder. Bij de ANWB vind je verschillende merken ebike fietsendragers, zoals Thule, Twinnyload, Yakima en ons eigen merk ANWB.

Het vervoeren van je e-bike achterop de auto

Veel e-bike fietsendragers zijn trekhaakdragers, dat betekend dat ze gemonteerd worden aan de trekhaak van de auto. Trekhaakdragers zijn stevige fietsendragers die voor lange afstanden zijn gemaakt en zwaardere fietsen kunnen vervoeren. Er zijn 3 punten waar je op moet letten bij het vervoer van je e-bikes op een fietsendrager. Je moet de maximale kogeldruk weten van je auto, deze vind je in de handleiding van je auto. Daarnaast heb je het gewicht nodig van je fietsendrager en het gewicht van je fietsen. Deze twee mogen nooit samen hoger zijn dan de kogeldruk. Tip: haal je fietsaccu uit de elektrische fiets tijdens het vervoeren, dit scheelt weer gewicht.

Elektrische fietsen op de fietsendrager plaatsen

E-bikes zijn iets zwaarder dan normale fietsen en wegen gemiddeld tussen de 23 en 28 kg. Het kan dus best zwaar zijn om je elektrische fiets op de fietsendrager te plaatsen. Om dit makkelijker te maken zijn er verschillende oprijgoten te verkrijgen, zodat je eenvoudig je fiets op de fietsendrager rijdt. Daarnaast hebben wij ook de fietsendrager lift in ons assortiment, bij deze fietsendrager plaats je de fietsen in de fietsendrager op de grond en met een elektronisch liftsysteem worden de e-bikes naar boven geplaatst.

Voor elke elektrische fietser een goede fietsendrager

In ons assortiment fietsendragers voor e-bikes zijn er verschillende opties. Zo zijn fietsendragers die kantelbaar zijn, zodat je nog in je kofferbak kunt. Daarnaast zijn er ook fietsendragers die inklapbaar zijn tot een klein pakket, zodat deze tijdens het opslaan niet zo veel ruimte in beslag neemt!