Cultuur & geschiedenis

Cultuur & geschiedenis Geschiedenis is één van de mooiste boeken genres, want als er ergens geschiedenis over is geschreven dan weet je dat het veel impact heeft gehad. Geschiedenis is ontzettend breed en kan gaan over bijzondere gebeurtenissen of invloedrijke personen. Eén van de bekendste gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis is natuurlijk de tweede wereldoorlog en de daarbij behorende bevrijding. Ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum van de bevrijding van Nederland heeft ANWB een unieke uitgave gepubliceerd. Het boek Bevrijdingsroute Europa brengt het proces van de bevrijding in acht Europese landen in kaart.

Invloedrijke personen
Naast bijzondere gebeurtenissen kent de geschiedenis ook veel invloedrijke personen. Deze personen hebben nog steeds een onuitwisbare invloed op de hedendaagse cultuur. Neem een Rudi Carell, een David Bowie en Jan Wolkers. De verhalen over deze belangrijke personen zijn vastgelegd in biografieën. In de webshop vind je populairste biografieën van dit moment.

De geschiedenis van ANWB
Natuurlijk hebben we als ANWB ook een rijke geschiedenis, want we zijn al langer dan 135 jaar onderweg. Twee jaar na de oprichting in 1883 had de vereniging 290 leden. Nu zijn het er bijna 4,7 miljoen. Hoe en waarom werd de ANWB zo groot en maatschappelijk relevant? Je leest het in het boek Het avontuur van de ANWB -135 jaar onderweg.